Rólunk

SZOBÁINK ÉS ÁPOLÁSI OSZTÁLYAINK

Bíborka és Hajnalka Ápolási Részlegek – középsúlyos demens és fekvőbetegeknek:

A Bíborka Ápolási Részlegen a kommunikációra képesek, így a demencia középsúlyos fokában szenvedő járóbetegek, agyi történésen átesett, mozgásukban korlátozottak és daganatos betegek kerülnek elhelyezésre. Szobái az Otthon emeletén találhatóak. Kétszemélyesek, barátságos meleg színek és sok fény jellemzi. A lakrészei mind fürdőszobásak, kis előtérrel és fekvéstől függően panorámás kilátással a szomszédos kertekre vagy az Idősek Otthona parkjára. Külön ebédlője a földszinten található.
Elhelyezés 2 ágyas szobákban. 

A Hajnalka Ápolási Részleg szintén az intézmény emeletén helyezkedik el, a tartósan fekvő, intenzív ápolási programot és ápolási eszközöket igénylő gondozottakra specializálódott.


Pillangó Ápolási Részleg – a súlyos fekvő betegek ellátására :
Az Intézmény elkülönített, legcsendesebb oldalára tervezett, fekvő és súlyosan beteg gondozottak ellátására kialakított, mindössze 10 fő fogadására szolgáló részleg. A speciális, elektronikusan mozgatható ápolási ágyak és az egészségügyi ellátást, beavatkozást célzó és segítő eszközök mellett törekedtünk a békés, megnyugtató, barátságos hangulat megteremtésére. Amennyiben a gondozottaknak szakápolói, illetve egyéb egészségügyi beavatkozásra van szüksége, akár katéter, gyomor-szonda, oxigén terápia vagy infúzió, akkor ebben az esetben igyekszünk ezt ezen a részlegen kivitelezeni.

A búcsúzás nehéz és fájdalmas folyamat, mind a betegséggel küzdő embernek, mind az őt körülvevő szerető családnak. 

A Pillangó-Ház igyekszik megteremteni azokat a feltételeket, melyek mellett minden ember emberhez méltó módon élheti le életének utolsó szakaszát. A családtagok, szerettek jelenléte itt megszokott. Segítő támogatásukkal és ápolószemélyzetünk áldozatos munkájával békésen, gyötrelemmentesen élhetik meg gondozottjaink az elmúlás napjait. Felhívjuk a kedves érdeklődő hozzátartozók figyelmét, hogy kórházi osztályok kérésére áthelyezés esetén sürgősségi elbírálás szerint igyekszünk helyet biztosítani!
Elhelyezés 2-3 ágyas intenzív ápolási szobákban. 

Támogasssa alapítványunkat adója 1%-ával vagy alkalmi felajánlással az alábbi adószámon illetve számlaszámon keresztül:

ADÓSZÁM: 18708954-1-13

SZÁMLASZÁM: 65100053-11302179

Amennyiben bankszámlánkra utalna, kérjük jelezze milyen célra használjuk az összeget (pl: 5.000 Ft – könyvek, kávé, kártya)